جهت مشخص شدن میزان اثر بخشی مداخلات آموزشی ، مربی باید بتواند نتیجه اقدامات خود را ارزشیابی نماید.
مهارتهای زندگی، که مردم یاد میگیرند و تغییراتی که در شیوه زندگی خود میدهند ، شاخصهایی هستند که مربیان می توانند با کمک آنها ، برون دادها و نتایج اقدامات آموزشی خودشان را ، ارزشیابی کنند.
مربیان با دو نوع ارزشیابی کمی و کیفی میتوانند به بررسی تغییرات حاصله بپردازند .

در مرحله ارزشیابی مربی مانند یک کشاورز نمونه است ، که قبلا در مرحله انتخاب بذر و زمین (ارزیابی) ،کاشت و داشت مزرعه گندم (پایش) ، زحمات خود را کشیده ، در این مرحله منتظر برداشت ( ارزشیابی) محصولات خود است.
کشاورز در مرحله برداشت محصول ، ابتدا سر مزرعه می ایستد و در یک دید کلی به وسعت مزرعه و محصول گندم خود نگاه میکند که این همان ارزشیابی کمی محصول است و در اقدام دیگر یکی از خوشه های گندم را در دستش گرفته و با دقت ، اندازه و وزن دانه های گندم را بررسی می کند و این همان ارزشیابی کیفی محصول است . مسلما کشاورز ، از نتایج این ارزشیابی ها در انتخاب بذر و زمین و نحوه آبیاری و .... برای کشت سالهای آینده ، استفاده خواهد کرد، تا به محصول بیشتر و مرغوبتری دست یابد.
مربیان مدل SHEP نیز با توجه به شاخصهای اشاره شده فوق باید ارزشیابی مناسبی از مداخلات آموزشی خود داشته باشند. و نتایج آنها را در ارتقاء کیفیت و کمیت برنامه های آتی خود بکارگیرند.
