شنبه 13 بهمن 1403 - 01 شعبان 1446
تاریخ : يکشنبه 25 اسفند 1392     |     کد : 159

قزوین/معاونت بهداشتی/دیابت

کارگاه آموزش پیشگیری و کنترل بیماری دیابت بر اساس مدل جامع سیستماتیک آموزش و ارتقاء سلامت ( SHEP) در معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین برگزار گردید /مربیان: دکتر لقایی - ناجی

کارگاه آموزش پیشگیری و کنترل بیماری دیابت بر اساس مدل جامع سیستماتیک آموزش و ارتقاء سلامت ( SHEP) در معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین برگزار گردید

کارگاه آموزشی با موضوع آموزش پیشگیری و کنترل بیماری دیابت جهت کارشناسان مسئول بیماریها و کارشناس برنامه دیابت شهرستانها و برخی از کارشناسان ستادی معاونت  در ۱۸ تیرماه سال ۱۳۹۱ در سالن کنفرانس معاونت بهداشتی دانشگاه برگزار گردید.

در این کارکاه که بمنظور تربیت مربی جهت برنامه پیشگیری وکنترل دیابت و توسط واحد پیشگیری و مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشتی برگزار گردید، دکتر شیوا لقایی مدیر گروه بیماریها و فاطمه ناجی کارشناس برنامه دیابت در استان مطالب خود را در قالب اسلاید ارائه نمودند.

در ابتدای کارگاه دکتر لقایی مدیرگروه بیماریها در خصوص نحوه طراحی راهبردهای اصلاح رفتار در پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر صحبت نمود و بکار گیری سه استراتژی آموزش، بازاریابی اجتماعی و حمایت همه جانبه را در این برنامه مهم دانست.

در ادامه فاطمه ناجی کارشناس برنامه دیابت در معاونت بهداشتی هدف از برگزاری کارگاه را افزایش سواد سلامت مردم با استراتژی تربیت مربی با استفاده از مدل جامع سیستماتیک آموزش و ارتقای سلامت یا مدل   SHEP ذکر کرد و در خصوص انواع بیماری دیابت، چگونگی بوجود آمدن بیماری ، راههای تشخیص، راههای پیشگیری و کنترل بیماری و… آموزشهای لازم را ارائه نمود.

کارشناس برنامه دیابت در معاونت بهداشتی به اهمیت پیشگیری از این بیماری اشاره کرد و اظهارداشت: دیابت شایعترین علت نابینایی در افراد بالغ در جهان می باشد. دیابت مهمترین علت نارسایی مزمن کلیه در جهان بوده و شایعترین علت قطع پا در دنیا است. وی همچنین ادامه داد در سال ۸۶ در ایران از هر ۲۰ ایرانی یک نفر دیابتی وجود داشته که انتظار می رود ۱۸ سال بعد یعنی در سال ۱۴۰۴ از هر ۷ ایرانی ، یک نفر دیابتی باشد که مهمترین دلیل آن تغییر سبک و الگوی زندگی مردم می باشد.
لینک خبر