سنندج – خبرگزاری مهر: مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری های دانشگاه علوم پزشکی کردستان از برگزاری کارگاه تربیت مربی پیشگیری و کنترل دیابت با حضور کارشناسان برنامه دیابت در مراکز بهداشت و درمان استان خبر داد.
به گزارش خبرگزاری مهر، محمد کریمی در این رابطه عنوان کرد: در گذشته عامل بسیاری از مرگ و میرها، بیماری های عفونی و مسری بود که امروزه با توجه به پیشرفت های پزشکی شیوع و بروز بیماری های واگیر محدود شده است.
وی اظهار داشت: با توجه به تغییر شیوه زندگی مردم شیوع و بروز بیماری های غیر واگیر مانند بیماری های قلبی و عروقی، سرطان ها و دیابت در حال افزایش است.
مدیرگروه پیشگیری و مبارزه با بیماری های دانشگاه علوم پزشکی کردستان با بیان اینکه در نظام نوین سلامت جهانی، انجام اقدامات پیشگیرانه قبل از بروز یک مشکل در سلامتی مورد تاکید قرار گرفته است، افزود: یکی از راهکارهای اساسی برای ارتقای سلامت مردم و جلوگیری از بروز بیماری ها افزایش سواد سلامتی در بین مردم است.
کریمی با اشاره به اینکه سلامتی، موهبتی الهی و یکی از اساسی ترین موضوعات زندگی بشر است، بیان کرد: براساس شعار سازمان جهانی بهداشت، انسان سالم محور توسعه پایدار است.
وی عوامل و شرایط محیطی، اجتماعی، اقتصادی، خدمات بهداشتی درمانی و کیفیت و نحوه ارائه آنها، شیوه زندگی و رفتارهای بهداشتی مردم را از عوامل تاثیرگذار بر سلامتی دانست و عنوان کرد: بیماری ها شامل دو دسته واگیر که عامل آنها ویروس ها، باکتری ها، انگل ها و غیرواگیر که نتیجه عوامل زمینه ای مانند ارث، عوامل محیطی یا ترکیبی از هر دو عامل است.
مدیرگروه پیشگیری و مبارزه با بیماری های دانشگاه علوم پزشکی کردستان با بیان اینکه در ایجاد بیماری دیابت ارث و محیط تاثیردارد، افزود: یکی از وظایف مهم کارشناسان دیابت مراکز بهداشت آشنا کردن بیشتر مردم با عوامل ایجاد دیابت و نحوه پیشگیری از آن است.
لازم به ذکر است این کارگاه به مدت دو روز و با حضور ۴۱ نفر از کارشناسان دیابت در سالن جلسات دانشگاه علوم پزشکی کردستان برگزار شد.
همچنین به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان:
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی، کارگاه دو روزه تربیت مربی آموزش پیشگیری و کنترل دیابت در قالب (Systematic Comprehensive Health Education And Promotion Model) با حضور مسئولان واحدهای پیشگیری و مبارزه با بیماریهای و کارشناسان برنامه دیابت و کارشناسان واحدهای آموزش سلامت مراکز بهداشت شهرستانهای استان برگزار شد.
در روز نخست این کارگاه که از طرف گروه پیشگیری مبارزه با بیماریهای استان برگزار شد در خصوص اهداف این مدل آموزشی وضرورت اجرای آن بحث و تبادل نظر شد و سپس در خصوص انواع شیوههای آموزشی و لزوم استفاده از بازاریابی اجتماعی و جلب حمایت همهجانبه سایر ادارهها و سازمانهای مختلف در راستای اجرای این مدل و آموزش مربیان همسان دیابت و در نتیجه آموزش اصول پیشگیری و کنترل دیابت در میان اقشار مختلف جامعه صحبت شد.
در روز دوم، بسته آموزشی مدلSHEP ارائه شد و هر یک از شرکتکنندگان در نقش مربی قسمتهایی از اسلایدهای آموزش پیشگیری و کنترل دیابت را ارائه کردند.
در پایان جلسه در خصوص دوره زمانی پیشبینی شده برای اجرای این مدل (از مرداد تا آبانماه سال جاری) و نحوه ارزیابی، پایش و ارزشیابی این برنامه بحث و تبادل نظر شد.
لینک به خبر۲